Hopp til innholdet

Biosteel Sport Norge

BioSteel’s filosofi

Førsteklasses råvarer, ærlighet og et rent og funksjonelt produkt er verdibasene som BioSteel® ble født for.

Det er disse verdiene som fortsetter å drive vår utrettelige entusiasme for å forsyne garderober og husholdninger over hele verden med høykvalitets kosttilskudd. Vårt håp er at vi oppfordrer folk til å leve en aktiv livsstil gjennom våre produkter.

Fokus / Målsetning

BioSteel® fører bølgen av sunne sportsdrikker i markedet. Vi snakker ikke bare om drikker som er “bra for deg”, men heller om noen som er revolusjonerende innenfor sitt område.

BioSteel sportsdrikker gir deg elektrolytter for at væskebalansen skal forbli optimal og energien opprettholdes. Biosteel Sports Hydration Mix reduserer tretthet både mentalt og i musklene. Alt dette uten sukker, koffein eller andre stimulanser.

Den rosa drikken inneholder ingen kunstige fargestoffer eller smaker. BioSteels sportsdrikker er uovertruffen på markedet og øker stolt terskelen for forbrukernes krav til et rent produkt. Men det slutter ikke der – BioSteel® bryter også ny grunn for proteintilskudd og snacks.

Hva er BioSteel’s opprinnelse?

Laget basert på et behov:

I motsetning til mange andre produkter, ble ikke BioSteel® skapt fra vanlige bedriftsøkonomiske prinsipper for salg, kostnader og fortjeneste, men heller at det var et stort behov for funksjonelle førsteklasses produkter. Når Matt Nichol (anerkjent trener blant eliteutøvere) så sine elever konsumere produkter pakket med sentralstimulerende stoffer som sukker og koffein før og under aktivitet, skjønte han at det måtte være en bedre måte å gi kroppen energi. Han brukte sine kurs i kinesiologi og produktutvikling og tok saken i egne hender.

Fokuset var på å lage en sportsdrikk som bare inneholder ingredienser av høy kvalitet uten stimulanter, konserveringsmidler og som var optimale for væskebalanse og utvinning. Etter de endeløse timene med analyse av atleternes behov, kunne Matt Nichol presentere en rosa (fargen kommer av rødbets ekstrakt) drikk som var fri for sukker, koffein og konserveringsmidler. Da Matt Nichols idrettsutøvere, som han trente i forsesongen, så gikk tilbake til sine respektive lag, begynte de å snakke helt og fullt om den rosa drinken. Disse samtalene startet etterspørsel blant profesjonelle idrettsutøvere, personlige trenere, treningseksperter og diettister. Siden produktet aldri var ment å bli solgt for offentligheten skaffet Matt Nichol likesinnede forretningspartnere, og sammen startet de produksjonen.

Basert på dette ble BioSteel født! Helt siden begynnelsen, har BioSteel brukt prinsippene bak den rosa drikken for å lage en serie av protein og barer laget av høykvalitets råstoff til å passe høy presterende idrettsutøvere og sportsentusiaster.

I dag er BioSteel®et av de største navnene i garderober og husholdninger over hele verden.

Med støtte fra flere toppidrettsutøvere (Andrew Wiggins – Minnesota Timberwolves, Brooke Henderson – Golf, Connor McDavid – Edmonton Oilers, Esekiel Elliot og Sean Lee- Dallas Cowboys, Marcus Stroman – Toronto Blue Jays, Tyler Seguin – Dallas Stars) og i tillegg bli den offisielle sportsdrikken til NBA laget Toronto Raptors, ser BioSteel®  frem til å bli forbrukernes naturlige valg blant sportsdrikker.

Dopingtestet

Med mindre dine produkter er sertifisert av NSF eller “Informed-Choice” bør du ikke stole på dem.
De fleste produsenter av kosttilskudd som brukes av idrettsutøvere sier både det ene og det andre om sine produkter, men hvor mange kan faktisk verifisere informasjonen?

  • Idag finnes det relativt lite regler for kosttilskudd
  • Mange produsenter er involvert i “falsk merking”, og hevder at deres produkt inneholder elementer som ikke engang er i. Det er også tilfeller der ingredienser er utelatt på merkingen selv om de finnes i produktet. Hvorfor tror du selv at noen eliteutøvere blir sittende fast for doping gjennom kosttilskudd hvert år?
  • Noen ganger gir selv selskaper, uten dårlige hensikter, ut farlige stoffer i sine produkter. Dette helt uten deres kunnskap. Ved bruk av billige / lavkvalitetsråvarer kan produktene bli utsatt for krysskontaminering med forbudte stoffer.
  • Hvis du er en elitutøver som dopingtestes så er valget enkelt. Du bør definitivt velge produkter som er klassifisert som helt fri for farlige stoffer testet av en uavhengig tredjeparts kilde (selskaper som tester produkter av denne typen) og som bruker ISO 170 025 og / eller NSF / ANSI Standard 173 og har en historie med vellykket samarbeid med ulike idrettsforbund.

NSF- sertifisering

I over 65 år har NSF levert tredjeparts sertifisering for mat, vann og andre næringsmidler. NSF sertifisering for sport brukes av de store profesjonelle ligaer som NFL, MLB, LPGA, PGA, NHL og CCES for å sikre at de kosttilskudd utøverne bruker er fri for alle forbudte stoffer.

NSF er med å godkjenner råvarer, formulerer innholdsfortegnelser og gjennomfører streng testing av sluttprodukter. NSF er med gjennom hvert trinn i produksjonen av mange kosttilskudd for å sikre at de er trygge og inneholder nøyaktig hva som står på emballasjen. http://www.nsf.org/

Informed-Choice og deres arbeid

I 2007 startet HFL Sport Science det såkalte Informed Choice-programmet. Dette programmet er et av verdens største uavhengige tredjepartslaboratorier involvert i dopingkontroll.
HFL har gjort dopingkontroller siden 1963.
Informed Choice sjekker etter forbudte stoffer i tilskudd, som etter kontroll blir sertifisert av WADA / IOC (International Olympic Committee).

Når tilskudd og dets produsenter får HFLs godkjenning, er det kjent at produksjonen og sluttproduktet er av høyeste kvalitet og helt fri for forbudte stoffer og stimulanter.
All testing av Informed-Choice-produkter er gjort på HFLs laboratorier, som er  ISO-sertifisert (17025).
ISO 17025-standarden garanterer at hvis du finner stoffer som adskiller seg fra HFL-listen, identifiseres de direkte og klassifiseres som “positive”.

Hvis du er interessert i å vite mer om BioSteel®-serien, kontakt oss for mer informasjon!